Blog |

De beste manieren om een professionele website te bouwen in 2022

Written by admin @fabian_hassink
website photo

Voordat u een nieuwe website kunt publiceren online dient u enkele belangrijke beslissingen te nemen. Zo dient u te kijken naar wat de beste manier is om deze website te maken, door te kijken welke manier het best aansluit bij het doel van uw website en bij de doelgroep van uw website. Zodra u weet welke mogelijkheden er zoal zijn, en u de voor- en nadelen met elkaar heeft afgewogen, kunt u de juiste beslissing nemen voor uw unieke website. In dit artikel bespreken we de 5 verschillende manieren om een professionele website te bouwen, en vergelijken we de verschillende voor- en nadelen.

Verschillende manieren om een website te bouwen
Er zijn verschillende manieren waarop u een website kunt maken. Zo kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan middels een website builder, een Content Management System of via HTML en CSS. Ook kunt u uw professionele website laten bouwen door een webdesigner of webdeveloper. Daarnaast kunt u ook voor een combinatie van deze twee manieren kiezen, namelijk door verschillende taken uit te besteden en een aantal taken zelf uit te voeren.

Gebruik een website builder
Een makkelijke manier om zelf een website te bouwen is middels een website builder. Een website builder is een handige tool waarmee je middels standaard templates, slepen en neerzetten en standaard sjablonen, zelf een ontwerp kunt maken. Om een website middels een professionele website software te bouwen hoeft u niet te beschikken over codeerkennis. Er zijn verschillende website builder softwareprogramma’s die u gratis kunt gebruiken voor het bouwen van een website, en verschillende betaalde websites.

Werk met een Content Management System
Naast een website builder kun je ook kiezen om zelf een website te bouwen middels een Content Management System (CMS). Een CMS is net als een website builder een handige tool waarmee u gemakkelijk pagina’s kunt ontwerpen zonder hiervoor over codeerkennis te beschikken. De twee manieren verschillen onderling in enkele factoren. Zo dient u met een CMS zelf een hosting te regelen, en hebt u daarvoor in ruil vaak meer flexibiliteit en mogelijkheden. Een professionele website builder is vaak duurder, terwijl een CMS vaak gratis te downloaden is.

Maak een website met HTML en CSS
Indien u beschikt over codeerkennis kunt u er ook voor kiezen om zelf een website te bouwen met HTML en CSS. HTML en CSS zijn programmeertalen waarmee u simpelweg opdrachten geeft om bepaalde designs en opdrachten uit te voeren. Het voordeel van deze manier van ontwerpen is dat je beschikt over enorm veel flexibiliteit en mogelijkheden, en een website kunt ontwerpen die volledig aansluit bij uw wensen.

Laat je website bouwen door een webdesigner en/of developer
Het bouwen van een website kan voor vele een overweldigende opgave zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een webdesigner of webdeveloper in te schakelen en een professionele website laten maken utrecht. Een professional gaat dan voor u aan de slag en transformeert uw ideeën en wensen in een professionele website. Samen met een professional kunt het niveau van uw website eenvoudig verhogen en zorgt u daarmee voor een gebruiksvriendelijkere en aantrekkelijkere website voor uw bezoekers. Bij Axis kunt u terecht voor persoonlijke en professionele service op maat voor een custom made websites. Bekijk de verschillende services en bekijk waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Kies voor een combinatie
Wilt u graag zoveel mogelijk zelf de regie behouden over uw website, zelf bepaalde werkzaamheden verrichten, en tegelijkertijd profiteren van professionele tips en vaardigheden? Kies er dan voor om bepaalde werkzaamheden zelf te verrichten en andere uit te besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld investeren in een professionele huisstijl en professionele functies, en zelf aan de slag gaan voor beeldmateriaal en teksten voor uw website. U kunt hiervoor in gesprek gaan met een professional en bespreken waar uw kennis en vaardigheden liggen en met welke aspecten in het designproces u graag ondersteuning ontvangt. Indien u de uitdaging zelf aangaat en er bij bepaalde aspecten niet geheel uit komt, kunt u ook ten alle tijden de onlinesupport van Axis benaderen voor ondersteuning en advies.

Zelf een eigen website bouwen
Met de juiste kennis en voorbereiding is het zelf maken van een website erg eenvoudig. Zoals eerder besproken kunt dit op drie manieren aanpakken. U kunt gebruik maken van een website builder, van CMS of middels HTML en CSS. Het zelf maken van een website heeft een aantal voor- en nadelen.

Voordelen zelf professionele website maken
Het zelf bouwen van een website zorgt vaak voor een betere motivatie om de website actueel te houden en met regelmaat te verbeteren. Als maker kent u uw markt het beste en kunt u uw boodschap het beste overbrengen naar de klant.

Door zelf een eigen website te bouwen heeft u alle controle en kunt u uw website geheel naar wens personaliseren. Een eigen website bouwen zorgt dan ook vaak voor persoonlijke uitstraling. Voor bepaalde kleine bedrijven en ZZP’er kan een website met een persoonlijke uitstraling de indruk scheppen van een betrokken, kleinschalige en gemotiveerde onderneming.

Ten slotte is het voordeel van zelf een eigen website bouwen dat u zelf bepaald hoeveel u aan uw website wilt besteden. U kunt kiezen voor een gratis website builder en daarmee een volledig gratis website ontwerpen.

Nadelen van een eigen website bouwen
Het grootste nadeel van het bouwen van een eigen website is hoogstwaarschijnlijk de hoeveelheid tijd die u in het bouwen van een eigen website dient te steken. Wanneer u nog nooit een website heeft ontworpen kan het soms lastig zijn om bepaalde acties uit te voeren. De tijd die u kwijt bent aan het maken van een website kan te koste gaan van uw huidige werkzaamheden en tot vertragingen zorgen.

Naast de hoeveelheid tijd die het kost om een website te bouwen kan het zelf bouwen van een website ook voor een verlies aan professionaliteit zorgen. Wanneer je een beginnende website maker bent, of helemaal geen ervaring hebt, is het lastig om website te bouwen die zowel gebruiksvriendelijk is als er aantrekkelijk uit ziet voor de klant.

Kosten professionele website maken
Het zelf bouwen van een website kan zo veel kosten als u zelf bepaald. Zo kunt u ervoor kiezen om een volledig gratis website te bouwen middels gratis software website builders en met eigen content, of door een betaalde website builder of CMS te kiezen en voor content te betalen. U kunt zelf een budget op stellen en bepalen aan welk aspect van de website u het wilt besteden.

Een eigen website laten bouwen
Indien u uw eigen website wilt laten bouwen door een professional kunt u samen met een professional in gesprek gaan en uw wensen en ideeën delen. Het laten maken van een website door een profesissional heeft net als het zelf bouwen van een website diverse voor- en nadelen.

Voordelen van het laten bouwen van een website
Het grootste voordeel van een website laten bouwen door een professional is dat de professionaliteit van de website gegarandeerd is. Een ervaren webdesigner of webdeveloper heeft ervaring met verschillende branches en weet voor elke klant een uniek en professioneel design te presenteren. Een webdeveloper en -designer weet waaraan een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke website dient te voldoen en zorgt ervoor dat de website altijd probleemloos werkt.

Naast de professionaliteit van het laten bouwen van een website bespaart u ook flink wat tijd uit indien u uw website uitbesteed aan een professional. Een professional kan uw website blijven monitoren en past de website aan indien nodig. Hiermee zorgt u er altijd voor dat uw website toegankelijk en functioneel blijft.

Nadelen van het laten bouwen van een website
Het laten bouwen van een website kan ook enkele nadelen hebben. Zo liggen de kosten hoger voor het laten bouwen van een website dan dat u dit zelf doet. Ook kunt u door het uitbesteden van uw website belangrijke content verliezen. U als ondernemer kent uw markt en doelgroep vaak beter dan een ontwerpen en designer. Door zelf aan de slag te gaan met uw website kunt u in vele gevallen voor een persoonlijkere website zorgen die beter bij uw doelgroep aansluit.

Kosten professionele website laten maken
De kosten van het laten bouwen van een professionele website zijn vaak erg uiteenlopend. Zo zijn de kosten afhankelijk van het gewenste design en mogelijkheden. Op de website van Axis leest u meer over de mogelijkheden en de prijzen voor het bouwen van een website. Voor een custom website kunt u altijd vrijblijvend om een offerte vragen.

Conclusie: De beste manier om een website te bouwen
De verschillende manieren van het bouwen of laten bouwen van een website hebben elk zo hun verschillende voor- en nadelen. De beste manier om een website te bouwen is afhankelijk van uw budget, skills en persoonlijke voorkeur. Indien u over weinig tot geen vaardigheden beschikt op het gebied van websites bouwen, en een professionele website wilt, is het ten alle tijden aan te raden om uw website uit te besteden aan een professional. Bent u tevreden met een wat persoonlijkere en simpelere website? Ga dan zelf de uitdaging aan en kies ervoor om uw website te ontwerpen middels de manier dat voor u het best werkt.

Bronnen:
– https://www.ondernemeneninternet.nl/website-maken/
– https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/marketing/tips-voor-het-maken-van-een-zakelijke-website/
– https://tech.co/website-builders/3-best-ways-make-website
– https://www.dreamhost.com/academy/ways-to-build-a-site/

Need any more help?

Try our Online Support for free!